preview 

Дати на провеждане: 23 - 26 април 2024 г.
Поредност: 20-о издание 
Място на провеждане: Интер Експо Център - София
Профил: Материали, машини и оборудване за дървообработване и мебелно производство
Целева група: Специалисти и широка публика
Достъп: онлайн билети, билети на място в дните на изложението
Организатори: Интер Експо Център и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост /БКДМП/

 

ТЕХНОМЕБЕЛ е специализираното изложение, на което се срещат всички професионалисти в областта на мебелното производство. Сред изложителите традиционно са както български производители, така и представителите за България на водещите световни производители на машини, материали и аксесоари за мебелно производство. През последните години има относително постоянен интерес и за директно участие на чуждестранни фирми, най-вече от Гърция, Полша и Турция.

Профил на Техномебел:

  • Дървообработващи машини и оборудване 
  • Бояджийска техника, инструменти и консумативи 
  • Машини и материали за тапициране на мебели 
  • Опаковки и опаковъчна техника
  • Материали за производство на мебели, кантове 
  • Мебелен обков, механизми, детайли и елементи 
  • Лепила, лакове, байцове и натурални масла 
  • Кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители 
  • Други 

Изложението е едно от водещите бизнес събития за региона, което предлага четири дни b2b срещи със специалисти от страната и чужбина, часове професионални форуми, демонстрации, време за дискусии и качествени посетители, които знаят какво търсят.

От 2012 г. ТЕХНОМЕБЕЛ и ЕКСПОМЕБЕЛ се провеждат заедно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт. Последното издание на двете изложения беше посетено от 12 000 посетители от България и 30 други държави. В изложенията участваха 190 фирми от общо 11 държави, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.

Паралелното провеждане на ТЕХНОМЕБЕЛ и ЕКСПОМЕБЕЛ през последните седем години даде необходимия тласък в положителна посока и на двете изложения. Силното развитие на бранша, както и централното място на ТЕХНОМЕБЕЛ за сектора, създадоха предпоставки изложението да се провежда самостоятелно и да заживее свой "собствен живот". През 2022 ТЕХНОМЕБЕЛ променя формата си и обогатява тематичния си обхват.

ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат с подкрепата на: