Код зелено в интериора

Дизайн, вдъхновен от природата или съвременните послания на водещи архитекти на семинар Conceptual Talks в Интер Експо Център

Прекарваме 90% от времето си на закрито- в офиса, на училище, в заведения, вкъщи. Все по-малко време прекарваме сред природата. Затова нека я пренесем в интериора.

Съвременните послания на водещи архитекти и дизайнери ще почерпите в Интер Експо Център. Семинарът Conceptual Тalks ще предложи вдъхновяващите концепции в интериорния дизайн на 28 март в рамките на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

Философията на минимализма е да се оттървем от излишното. Нека внасяме в живота само това, което ще носи положителен заряд.

Нито повече, нито по-малко в концепция Лагом

Нито повече нито по-малко оживява във съвременната концепция Лагом, точното умерено количество или буквално преведено нашия собствен„уют“. Wabi-Sabi пък е съвременно виждане, което застава зад откриването на красотата в несъвършенството. Философията Kintsugi в превод от японски означава „златен ремонт“, всъщност в разрушаването и ремонта подчертаваме силата и емоцията на мебелите. Колко е важно да живеем в съответствие с природните закони е различната гледна точка за Фън Шуй. Това са само част от идеите, които ни учат да живеем сред естествени материии в офиса, в училище, в заведенията, у дома.

6 стъпки при избора на екообзавеждане

6 основни стъпки при избора на еко обзавеждане ще разкрият арх. Павлина Малинова и арх. Мариета Атанасова от Дизайница. Сред тях са да търсим мебели с ниско съдържание на токсични вещества, да избягваме мебели, забавящи горенето, както е важно да се храним в местни продукти, така и да търсим мебели местно производство. Кои са екологичните алтернативи ще научите на Conceptual Talks.

Изолираме все по-добре офиса и дома си и оставяме затворени в мръсен въздух и прах. Какви са тенденциите в обзавеждане на офис пространството, ще предложи арх. Валентин Денков от Funkt студио. Съвременни концепции в жилищния и обществен интериор, какво от европейския опит се прилага успешно и в България ще представят младите визионери от първата лаборатория за архитектура и дизайн в България Design Lab арх. Ивета Попова и арх. Мими Фъркова. Отново кодът е зелено.

Фотореалистични 3D визуализации

Най-бързият и ефективен процес за проектиране на мебели? Гъвкавият метод на 3D проектирането покрива всички нужди на дизайнерите и производителите на мебели – от създаването на първоначалната идея, до финалната документация и инструкции за сглобяване, разказва Стоян Начев, основател на Graphic Ground. Ще разберете и начина за направа на автоматичен разкрой и фотореалистични визуализации в безброй варианти. Стоян използва SketchUp.

Стилът в стола

Интериорен стил внася столът. Тенценциите в дизайна на столове ще представи  италианския архитект Емилия Джордано. Прозрачни дизайнерски столове в матрица, които се появяват в различни цветове е едно изключително дизайнерско решение. Първият стол от поликарбонат е създаден още през 90-те години, но и днес внася изключителен стил. С презентация на тема Conceptual Craftsmanship ще се включи холандският архитект Jeroen Schipper от студио Orange Architect.

Модерният интериор в училище

Българската група за дизайн ЧЕРГА с темата „Разговори за дизайн“ дава акцент върху съвременните концепции за обзавеждане в образователните институции. Дали в новите виждания на дизайнерите не влиза отново природата в училище. Имаме чувството, че сме твърде далеч от модерния интериор в образователните институции. Но има дизайнери и архитекти, които са възприели това за мисия. Conceptual Talks също. Какво по-възпитателно от вдъхновяваща природна среда в училище.

Робот сервира кафе на ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

Многообразието от демонстрации на фирмите от мебелния бранш показват как мебелите оживяват от идеята до финалния дизайн, мебелите са модулни, удобни, лесно подвижни, от естествени материи. Докато в същото време робот участва в процеса на подготовка, робот подава финално и чашата кафе. Единствените в България и региона изложения за мебелната индустрия внасят красота, стил и удобство в интериора и създават усещане за уют.

450 световни бранда на едно място в Интер Експо Център

От 26 до 30 март в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ в Интер Експо Център участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн, съобщиха организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: technomebel.bg.