Съвременните концепции в интериорния дизайн – фокус на форума Conceptual Talks

 

На 28 март водещи български и чуждестранни архитекти ще се съберат на събитието, в рамките на  ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ

Съвременните концепции в интериорния дизайн. Именно те ще бъдат фокус на събитието Conceptual Talks, което ще събере на 28 март водещи български и чуждестранни архитекти и дизайнери в Интер Експо Център. Семинарът ще се проведе в рамките на международните изложения за мебелно производство и обзавеждане ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ.

Архитекти от Холандия и Италия споделят опит

Впечатляващо ще бъде международното участие в Conceptual Talks. Архитекти от Холандия и Италия ще споделят своя опит в прилагането на съвременните концеции в интериора. Водещият холандски архитект от светоизвестното студио Orange Architects Юрон Шипър ще се фокусира върху темата „Conceptual Craftsmanship“. Своите идеи и концепции пред публиката ще развие и италианският архитект Емилия Джордани.

3D проектиране от идеята до крайния продукт

 „Семинарът ще вдъхнови публиката“, споделя Стоян Начев, основател на студио Graphic Ground. С интерес върху последните технологии, той ще развие темата „3D проектирането в интериорния дизайн от идеята до крайния продукт“.

Tенденции за обзавеждане на офис пространството, ще предложи арх. Валентин Денков от Funkt студио. Съвременни концепции в жилищния и обществен интериор и успешно прилаганите в България европейски практики ще представят младите визионери от първата лаборатория за архитектура и дизайн в България Design Lab. “На форума ще поставим на дневен ред темата за “Минимализмът и устойчиви практики. Зелените мебели в интериора“, коментира архитектът и  интериорен дизайнер Павлина Малинова от студио Designitsa.

Разговори за дизайн

В Conceptual Talks се включва и българската група за дизайн ЧЕРГА с темата „Разговори за дизайн“. Акцентът ще падне върху съвременните концепции за обзавеждане в образователните институции. Посетителите на изложенията ще видят най-новите им проекти, разположени на специално обособена зона.

Участието в семинара Conceptual Talks е безплатно за посещение; всеки може да се регистрира на event.gg. Събитието е само част от интересната програма, подготвена от организаторите на единствените в България и региона изложения за мебелната индустрия Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

450 световни бранда на едно място в Интер Експо Център

От 26 до 30 март в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ И СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ в Интер Експо Център ще участват над 190 компании от България, Австрия, Германия, Гърция, Италия, Полша, Румъния, Турция и Украйна. Те ще представят повече от 450 световни бранда за машини и материали за мебелно производство, обзавеждане и дизайн.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен. Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на technomebel.bg.