Всичко за мебелите и тяхното производство – на изложения Техномебел и Светът на мебелите

От 24 до 28 април в Интер Експо Център над 190 компании представят широка гама от продукти за бизнеса и дома

Машините и материалите за мебелната индустрия; актуалните тенденции в интерорния дизайн и обзавеждането. От 24-ти до 28-ми април 2018г. всички тe попадат „под светлината на прожекторите“ на международните изложения Техномебел и Светът на мебелите, които се провеждат в Интер Експо Център – София. Те бяха открити на официална церемония, в която участваха Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите,  управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов, Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ, Илиан Точев, гл. секретар на Изпълнителна агенция по горите, Галин Господинов, председател на УС на БКДМП и Александър Минев, зам.-изпълнителен директор на Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП).

„Радостен е фактът, че сред изложителите има фирми, които са участвали на всяко едно от изданията на двете изложения“, каза в словото си Ивайло Иванов, управител на Интер Експо Център. Той подчерта, че през тази година се включват много нови компании, а интересът от чужбина нараства. Общият брой на изложителите в тазгодишното издание е над 190, а представените компании са над 350. “Двата форума, които се организират от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП), заемат пълния капацитет на Интер Експо Център“, каза Ивайло Иванов. Щандовете са разположени на повече от 14 500 км.м. изложбена площ. Няапомняйки, че Техномебел и Светът на мебелите са сред най-големите изложения у нас, Галин Господинов, председател на УС на БКДМП, пожела на участниците успешни сделки и добри срещи

Стимул за малкия и средния бизнес

„Трябва да насърчаваме добитата в България дървесина да се преработва у нас. Мебелният бранш е най-добрата възможност това да се осъществи“, каза участваха Атанас Добрев, зам.-министър на земеделието, храните и горите. Той определи това като стимул за развитието на малкия и среден бизнес. Подчертавайки увеличаващият се брой на участниците в изложенията през всяка година, той определи тяхната роля като сериозна възможност за създаване на нови бизнес контакти и поддържане на високи показатели в сектора.

Основното значение на двата форума бе подчертано и от Никола Зикатанов, зам.-председател на АИКБ. „Те представят успехите на българската мебелна промишленост пред страната и света“, каза той. „Тук наистина може да се види всичко. Това събитие е много важно за сектора и страната“, каза в словото си Александър Минев, зам.-изпълнителен директор на ИАНМСП.

Светът на мебелите предоставя възможност за вдъхновяване с безброй нови идеи с богатия избор от корпусна и тапицирана мебел, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис обзавеждане, градински мебели, аксесоари, интериорен текстил, осветителни тела и др. Техномебел позволява да се запознаем с най-новите работни плотове и декори на плочи, мебелни вратички, дизайнерски обков, функционални и ергономични механизми, уреди за вграждане, смесители, мивки и още много.

Изложение Техномебел 2018 е белязано от засилен международен интерес. Освен фирми от България, голяма част от които ще представят продуктите на водещите имена в бранша, в изложбата се вкюлчват фирми от Италия, Румъния, Германия, Португалия, Гърция, Турция и Полша. През тази година над 90% от участниците в Светът на мебелите са български производители. В изложението се включват и компании от Украйна, Турция, Румъния.

Състезавай се с „Екзекутора на Петлите“ Емил Костадинов

През всички дни изложенията предлагат богата съпътстваща програма. Международна конференция „Дизайнът среща интериора", организирана от БКДМП и списание Идеален дом, дискусията Designer Talks, организирана от българска група за дизан ЧЕРГА, демонстрациите на 3D проектиране, конкурсът за Българска мебел на годината са само част от акцентите. Към учениците от професионалните гимназии и студентите от ЛТУ е насочена инициативата „Надпревара за знания“, а за малките посетители е предвиден конкурс за детска рисунка „Моят дом мечта“. Участието на Лесотехническия университет в изложенията ще протече под мотото: „Нека израснем заедно” и на щанда на университета посетителите ще могат да получат декоративно растение. Кръгла маса под надслов Индустрия 4.0 поставя дневен ред перспективите и предизвикателствата пред дървообработващата и мебелна промишленост.

На 27 и 28 април посетителите ще могат да проверят точността си в спортна надпревара с „Екзекутора на Петлите“– футболиста Емил Костадинов в специално обособена футболна зона.  

В периода 24-27 април посетителите ще могат да разгледат щандовете от 10:00 до 18:30 ч., а в събота, 28 април – до 16 ч.

Всичко за изложенията можете да откриете в сайта: technomebel.bg.