Hosted buyers program дава неограничени възможности за бизнеса на изложения Техномебел и Светът на мебелите в България

От 24 до 28 април се събират представителите на мебелната индустрия

Посетителите на най-големите изложения за мебелната индустрия в България Техномебел и Светът на мебелите и през тази година имат възможността да се възползват от Hosted buyers program. За поредна година тя ще предостави условия за развитие на бизнеса, чрез създаване на нови контакти и провеждане на В2В срещи.

През тази година изложение Техномебел отбелязва отново сериозен интерес от международни компании. Освен фирми от България, голяма част от които ще представят продуктите на водещите имена в бранша, участие ще вземат и фирми от Италия, Румъния, Гърция, Турция и Полша. Над 90% от изложителите в Светът на мебелите са български производители. През тази година се включват и компании от Украйна, Турция, Румъния.

Повече от 30 представители на чуждестранни компании от Армения, Белгия, Великобритания, Германия, Грузия, Канада, Румъния, Франция, Холандия и Швейцария се включиха в програмата през 2017г. Техномебел и Светът на мебелите дават възможности за позициониране и развитие на бизнеса на Балканите и Източна Европа. Високата допълнителна стойност, която те носят, се доказва и от представители на бизнеса, които посетиха форума извън Hosted buyers program. Изложителите бяха посетени от представители на бизнеса от Австрия, Беларус, Босна и Херцеговина, Гърция, Индия, Израел, Испания, Италия, Кипър, Македония, Молдова, Русия, САЩ, Сърбия, Турция, Чехия и Финландия.

Изложенията, които събират специалистите

Техномебел и Светът на мебелите ежегодно се превръщат в територия, събираща архитекти, интериорни дизайнери, представители на мебелни производители и вериги за продажба на едро и дребно, производители на машини за индустрията, експерти, новатори и специалисти в бранша, както и крайни клиенти.

Характеризиращ се като традиционна и същевременно индустрия на иновациите в България, според статистиката годишната стойност на произведената в страната продукция в мебелния сектор достига 500 млн. евро, а добавената стойност, която той създава, е над 2,5%. „Секторът върви стабилно, интересът на чуждестранните клиенти е устойчив, наши фирми произвеждат мебели за цяла Европа”, коментира Галин Господинов – председател на Управителния съвет Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост в България. По думите му 30-35% от продукцията, създадена в страната, се изнася в чужбина.