Рoбот зарежда кантираща машина за мебели

Кантирането на мебелни компоненти винаги е било сложен процес, изискващ познаване на дадения артикул, конструкция, както и конкретен детайл. Tази специфика отнема време на операторите, които трябва да четат всеки производствен етикет на детайлите. Роботизирано решение, което ще покаже МОС Консулт в рамките на Техномебел от 26 до 30 март, има за цел да  оптимизира на работните процеси, да елиминиране  човешките грешки, както и да облекчи операторите, които прехвърлят тонове детайли всеки ден.

Посетителите на изложението ще могат да разгледат целия процес, като един робот ще зарежда детайлите от палет в кантираща машина, а също така и след приключване на процесите по кантиране, детайлът ще бъде пробит на пробивна машина HOMAG DRILLTEQ V-200.

Комбинацията KUKA Robotics и HOMAG Group, които ще бъдат демонстрирани, позволява да зареждането на компоненти от палети, които не са предварително обработени, машинно етикетирани или подредени, на кантираща машина HOMAG EDGETEQ S-390 в комбинация с HOMAG LOOPTEQ O-300. Софтуерното решение пък следи за последователността на кантиране, къде се намират детайлите в целия процес, кога трябва да бъдат разтоварени, а също така и управлява скоростта на машините в процеса.

Стартирайки с imos CAD CAM, дизайнът на мебели, генерира и всички производствени данни, като информация за етикетите, CNC файлове – автоматично копирани на пробивните машини, без необходимост от последваща обработка, както и данни за кантиране, които се анализират от роботизирана система.

Единственото, което операторите трябва да направят е да заредят палетите с детайли и да стартират производството.

Демонстрации на роботизирана система ще има на всеки два часа по време на изложението, на щанд  А4 в зала 3.

КЪМ ВСИЧKИ НОВИНИ >>