Технология Easy to clean в модерния и практичен дом 2019

Над 190 компании ще се включат в международните изложения ТЕХНОМЕБЕЛ и СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март

Интериорът тази година е модерен и практичен. Клиентът е по-взискателен. Визията на меката мебел в съвременното практично общество е мека мебел с easy to clean технологии, непромокаема или с висока устойчивост на драскане. Това ще видят и посетителите на СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ от 26 до 30 март в Интер Експо Център. Тенденцията при меката мебел е да се използват естествени материали като естествени кожи и дамаски от естествени влакна. За по-добра оптимизация на пространството актуални предложения са модулните мебели, като например модулните дивани дават възможност за комбиниране на стандартизация и персонализиране.

На СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ всеки посетител може да открие мебел, подхождаща за неговия стил за дома, офиса, градината, хотела или ресторанта. Многообразието от предлаганите мебели е голямо и предложенията варират от класически до скандинавски стил, подходящи за еклектичен, винтидж или индустриален интериор.

Иновативни терморегулиращи текстили при матраците

Тази година изложителите на СВЕТЪТ НА МЕБЛИТЕ предлагат голямо разнообразие от матраци. Освен ортопедична поддръжка, която да осигурява стабилност на тялото, матраците трябва да са с изключително нежна повърхност и усещане за безтегловност. Сред акцентите са иновативни терморегулиращи текстили, които помагат за температурния баланс през цялата нощ и специални профили, които осигуряват свободен достъп на въздух през ядрото на матрака. Специално внимание е отделено и на офис обзавеждането – предлагат се както мениджърски серии, така и оперативни офис серии, а разнообразието от работни столове е впечатляващо.

Ефективност и дизайн в най-новите декори на плочи

На ТЕХНОМЕБЕЛ се представят най-новите декори на плочи, плотове, фолиа и кантове, мебелни фронтове, функционални и ергономични механизми, дизайнерски обков, кухненски уреди за вграждане, мивки и смесители.

Сред акцентите тази година е представянето на аспиратор GALILEO - един „истински гений в италианските технологии“. GALILEO е невидим, но изключително функционален. Отличава се с водонепромокаем и компактен мотор, което гарантира пълна безопасност. Осигурява изключителна ефективност, съчетана с перфектен дизайн. На изложението ще видите още принт стъкла, подходящи както за гърбове на кухни, така и за гардероби, LED осветление за вграждане в мебели.

Повече контакти в кухнята и изключване на всички уреди само с един клик

Дизайнерите ще открият лесно и стилно решение на проблема с недостатъчните контакти при проектирането на кухните, както и как могат да бъдат изключени всички уреди в дома само с един клик.

Към дизайнерите е насочен и дискусионният форум „Разговори за дизайн“, организиран от българската група за дизайн ЧЕРГА, а посетителите на изложенията могат да видят най-новите идеи на дизайнерите от ЧЕРГА, разположени на специално обособена зона. В изложбените зали посетителите ще могат да разгледат и номинираните продукти в конкурс „Българска мебел на годината“, както и да видят кои са призьорите за 2019 г. , споделят организаторите Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелната промишленост.

За бъдещите кадри в мебелния бранш

За бъдещите кадри на мебелния бранш е обособена зона „Панорама на българското образование“, инициативата „Надпревара за знания“ е насочена към студентите  и учениците от професионалните гимназии, а за най-малките отново ще има конкурс за детски рисунки - „Моята любима стая“.

Достъпът до изложенията е с входни билети, покани или предварителна онлайн регистрация, а през последния ден входът е свободен.

Пълната информация и програма на изложенията ще откриете на: https://technomebel.bg/index.php/bg/