Управителят на Интер Експо Център Ивайло Иванов откри дискусионния форум „Дизайнът среща интериора“

С приветствено слово управителят на Интер Експо Център откри международната конференция „Дизайнът среща интериора“. Дискусионният форум се проведе в рамките на Техномебел и Светът на мебел по инициатива на сп."Идеален дом" и в."24 часа". Изложенията се разполагат в шестте зали на изложбения център от 24 до 28 април. На площ от близо 15 000 кв.м. своите щандове са разположили над 190 български и чуждестранни компании. Изложенията се организират съвместно от Интер Експо Център и Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП).

С всяка изминала година чуждестранният интерес се увеличава. Голям е интересът на европейските партньори, каза в словото си управителят на Интер Експо Център, Ивайло Иванов. Във форума участие взеха и зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов и Галин Господинов, председател на Управителния съвет на Браншовата камара на дървообработващата и мебелна промишленост (БКДМП). Пожелавайки ползотворна дискусия, Ивайло Иванов официално откри събитието, което се проведе в зала „Панорама“ на Интер Експо Център.

„Браншът е много важен за икономиката ни. Износът за 2017г. от него възлиза на 335 млн.евро“, каза зам.-министърът на икономиката Лъчезар Борисов. Той подчерта, че министерството на икономиката винаги насочва усилията си към подобряване на бизнес-средата в България.

Изложения с основно значение за сектора

„Изложенията Техномебел и Светът на мебел са форуми с изключителна важност за сектора“, каза председателят на УС на БКДМП Галин Господинов. И отчете, че в рамките на една седмица  представителите на бранша се събират заедно, срещат се, обменят идеи, опит, визии и разбират какви са тенденциите.

Състезавай се с „Екзекутора на Петлите“ Емил Костадинов

През всички дни изложенията предлагат богата съпътстваща програма. Към учениците от професионалните гимназии и студентите от ЛТУ е насочена инициативата „Надпревара за знания“, а за малките посетители е предвиден конкурс за детска рисунка „Моят дом мечта“. Участието на Лесотехническия университет в изложенията ще протече под мотото: „Нека израснем заедно” и на щанда на университета посетителите ще могат да получат декоративно растение. На 27 и 28 април посетителите ще могат да проверят точността си в спортна надпревара с „Екзекутора на Петлите“– футболиста Емил Костадинов в специално обособена футболна зона.  

До 27 април, включително, посетителите ще могат да разгледат щандовете от 10:00 до 18:30 ч., а в събота, 28 април – до 16 часа.

Всичко за изложенията можете да откриете в сайта: technomebel.bg.