Системата DOMINO обединява всички предимства на дървените сглобки

Съществуват иновации, които са разработени вследствие на една спонтанна идея. Такъв е случаят и със системата за сглобки DOMINO, която ще бъде представена от Festool на тазгодишното издание на Техномебел.

DOMINO се развива на принципа на доусъвършенстването. Доусъвършенстване в изобретяване на такава дървена сглобка, която да съчетава предимствата на всички съществуващи системи: безспорната стабилност на нут и перо, гъвкавостта на използваните при изработката на мебели плоски дибли (бисквитки/рибки), както и прецизността на поставяните при рамки и носещи конструкции кръгли дибли.

Ключът към това се крие в патентованото махално движение на фрезера и продълговатите отвори за поставяне на специално оформените дибли DOMINO. Това е една цялостна, нова система за дървени сглобки, която впечатлява с много висока стабилност. Освен това, с нея се работи лесно, може да се оборудва значително по-бързо и може да бъде прилагана там, където доскоро предимство имаха стационарните машини. Системата впечатлява занаятчии, вдъхновявайки ги с идеята, която е доусъвършенствала – тази на дървените сглобки. Разглобяемите ъглови и хоризонтални сглобки DOMINO могат да бъдат открити и за 8 мм дибли.

Продуктите на Festool ще откриете в зала 3, на щанд D3.