Периодичност: Ежегоднo
Поредност: 
15-о издание
Място на провеждане: 
Интер Експо Център - София
Профил: 
Обзавеждане за дома, офиса и хотела - корпусни и тапицирани мебели, матраци и подматрачни рамки, маси и столове, офис мебели, градински мебели, интериорен текстил
Целева група: 
Специалисти и широка публика
Работно време за посетители: 
от 26 до 29 март от 10.00 ч. до 18.30 ч., на 30 март от 10.00 ч. до 16.00 ч.
Достъп: онлайн регистрация,
 билети и покани

Цена на билет: 10 лв., при регистрация на място - 5 лв. Вход свободен за всички посетители в последния изложбен ден - 30-и март, след регистрация на място.
Организатори: Интер Експо Център
 и Браншова камара на дървообработващата и мебелна промишленост /БКДМП/

СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ е специализирано изложение за всички видове мебели и интериорен текстил, форум за срещи и генериране на нови идеи в интериорния дизайн, вътрешната архитектура и обзавеждането.
Изложбата има за цел да събере на едно място различни стилове, класическо и модерно обзавеждане, бутикови и дизайнерски мебели. Да създаде палитра от възможности, благодарение на която потребителят да получи отговори и да направи избор сред водещите български производители и представителите на чуждестранни марки.

Профил на Светът на мебелите:

  • Корпусни мебели 
  • Тапицирани мебели 
  • Матраци и подматрачни рамки 
  • Маси и столове
  • Офис мебели
  • Интериорен текстил 
  • Други 

От 2012 г. СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат  заедно, предоставяйки на бизнеса и крайния потребител възможността да видят всичко за мебелната индустрия, събрано на едно място – от машините и оборудването за производство на мебели, през материалите и аксесоарите, до готовия продукт.
Последното издание на двете изложения беше посетено от над 10 500 души от България и 30 други държави. В изложенията участваха 190 фирми от общо 12 държави, които представиха своите продукти и услуги на обща площ от 14 500 кв.м.

СВЕТЪТ НА МЕБЕЛИТЕ и ТЕХНОМЕБЕЛ се провеждат с подкрепата на: